Interventie

De interventie die op deze website staat wordt in het algemeen veel gebruikt. De interventie heet de drie-goede-dingen oefening[1]. Dit betekent dat je elke dag drie dingen opschrijft die goed gingen die dag. Dit kan zijn dat je de opgelegde taken goed uitgevoerd hebt of dat je meer sociaal contact hebt gemaakt op het werk of zelfs thuis. Er gaan elke dag wel dingen goed.

Wanneer je het idee hebt dat alles slecht ging die dag, probeer dan toch te focussen op de goede dingen. Hoe simpel ze ook lijken. Dit kan zijn dat je hallo hebt gezegd tegen je collega’s of dat je voor jezelf bent opgekomen in een discussie. Door ook de kleine positieve dingen in te zien is er een vergrote kans dat je je beter zult voelen. ‘De hele dag ging niet slecht, er zijn ook goede dingen gebeurd.’ Hierdoor zal je beter beginnen aan de volgende dag. Hiermee hopen we op een sneeuwbaleffect dat zorgt voor meer en meer positiviteit in je leven. In deze video [2] legt Martin Seligman uit wat hij vindt van de oefening.

Hier kan je klikken om de interventie in te vullen.

Het profiel

Wat deze interventie anders maakt van de interventie is vooral wat er vooraf en achteraf plaatsvindt. Wat je vooraf invult heeft impact op wat er achteraf gebeurd. Er wordt vooraf aan je gevraagd om een profiel samen te stellen. Hier vragen we dingen op zoals je leeftijd, geslacht, werkfunctie, nationaliteit, interesses etc. Ook vragen we naar je sterke en zwakke punten. Hierdoor kan je focussen op een kracht om te specialiseren of om te werken aan een zwakte om een completere werknemer / persoon te worden. Door al deze informatie op te vragen hopen we duidelijkheid te creëren. Zo weet je wat je dacht een week of maand geleden en kunt je jouw progressie bijhouden. 

Achteraf zal er onderling contact komen op het forum door alle bezoekers. We hopen dat door de extra informatie de mensen zich sneller geroepen voelen om te reageren op de vragen en verhalen van de andere bezoekers. 

Het interventie forum

Het forum op deze website is gemaakt om voor contact te zorgen onder de bezoekers. De interventie op zichzelf is een goede oefeningen om je te helpen in je situatie. Maar het praten over je situatie met lotgenoten kan ervoor zorgen dat je sneller en beter resultaat ziet.

Ook heb je de mogelijkheid om andere mensen te helpen wat een goed gevoel kan geven. Dit kan ook zorgen voor extra groei en ontwikkeling in je persoonlijke omgeving. 

Hier kan je klikken om naar het forum te gaan.

_______________________________________________

Bronnen

[1]J. (2018, 2 februari). Drie dingen dankbaarheid. De Positieve Psyche. Geraadpleegd op 31 augustus 2021, van https://positievepsyche.nl/oefening-dankbaarheid/

[2] Happierdotcom. (2009, 20 november). Three Good Things [Video]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=ZOGAp9dw8Ac